Важлива інформація

Пропонуємо для ознайомлення інформацію про офіційний порядок оформлення закордонного паспорту громадянина України за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Інформація про порядок одержання права на перебування та роботу за кордоном (зокрема на території Польші) знаходиться за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Інформація про правила ввозу продуктів харчування на територію Європейського Союзу знаходиться за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

З метою одержання детальної консультації стосовно порядку отримання права на перебування та роботу в інших країнах Євросоюзу (робочих віз до інших країн ЄС), запрошуємо звертатись до наших спеціалістів коли та як Вам буде зручніше.

Нижче, до Вашої уваги пропонується також наступна важлива інформація.

foto-1-k-tekstu-podrazdela-vazhnaya-informatsiya-razdela-rabota-v-evrope

Скільки грошових коштів необхідно мати при собі для в’їзду в Республіку Польща.

Перетинаючи кордон з Польщею, вам необхідно мати при собі певну суму грошей для того, щоб підтвердити власну платоспроможність. Сума буде варіюватися в залежності від того, з якою метою і на який час ви вирішили поїхати в Польщу. Найкраще мати на показ готівку, якщо ж необхідні кошти у вас знаходяться на кредитній або платіжною карткою, необхідно заздалегідь підготувати документи, які це підтверджують.

Отже, для в’їзду в Польщу необхідно, мати МІНІМУМ 300 злотих (PLN) при перебуванні до трьох днів і по 100 польських злотих в день плюс до цього – якщо перебування понад три дні. Вважається що цих грошей має вистачити для покриття самих мінімальних витрат на проживання, а також харчування на території Республіки Польща. Допускається також наявність їх еквіваленту в іншій іноземній валюті (долари США, Євро – приблизно 150).

Список документів, які можуть підтвердити наявність коштів, необхідних для покриття витрат при знаходженні в країні на проживання, харчування, проїзд і виїзд з Польщі:
– дорожні чеки;
– кредитна карта, якою іноземець зможе користуватися на території Польщі, разом з випискою ліміту по кредитній карті;
– платіжна карта, якою іноземець зможе скористатися на території Польщі, а також свідоцтво про поточний стан рахунку або актуальна виписка з історії рахунку;
– довідка про володіння грошима в банку, який має представництво в Польщі, з печаткою і підписом працівника банку, видана не раніше ніж за місяць до перетину кордону;
– запрошення із зазначенням того, що витрати бере на себе запрошуюча сторона (докладніше нижче).

У разі транзитного проїзду через Польщу, вимоги до сум відрізняються для громадян різних країн. Необхідно надати підтвердження володіння коштами на транзит і виїзд з Польщі, або ж зворотний квиток або квиток в іншу країну. Мінімальна сума грошей для транзиту і виїзду з Польщі, яку іноземцю необхідно мати при перетині кордону з Польщею складає:
– 200 злотих, якщо ви приїхали з країни, сусідньої з Польщею, але не члена ЄС (Україна, Білорусія);
– 500 злотих, якщо ви громадянин країни-члена Європейського Союзу;
– 2500 золотих для інших випадків.

Сума, яка потрібна для в’їзду в інші країни Євросоюзу.

Суми для перебування іноземця в різних країнах Євросоюзу значно різняться:
– Австрія – певної суми не існує, все на розсуд прикордонників;
– Бельгія – 45 євро – іноземці, які зупинилися у приватних осіб. 95 євро – іноземці, які зупинилися в готелі;
– Угорщина – 3 євро;
– Німеччина – 45 євро в день;
– Греція – 50 євро в день, мінімум 300 євро на 5 днів;
– Іспанія – 71 євро в день;
– Італія – 269,60 євро на одну людину на термін до 5 днів, для груп туристів менше;
– Латвія – 14 євро в день;
– Литва – 40 євро в день;
– Ліхтенштейн – 91 євро, 27 євро – для студентів;
– Люксембург – мінімальна сума коштів визначається індивідуально;
– Мальта – 48 євро в день;
– Нідерланди – 34 євро;
– Норвегія – 500 норвезьких крон;
– Польща – 500 злотих при перебуванні до трьох днів і по 100 польських злотих в день плюс до цього якщо перебування понад 3 дні;
– Португалія – потрібно мати при собі суму в 75 євро, а також суму з розрахунку 40 євро на день перебування;
– Словаччина – 56 євро в день;
– Словенія – 70 євро, 35 євро для неповнолітніх у супроводі батьків;
– Фінляндія – 30 євро в день;
– Франція – 32,50 євро – особи, які мають підтвердження наявності житла, 120 євро – особи, які не можуть підтвердити наявність житла;
– Чехія – 40 євро в день до 30 днів;
– Швейцарія – 91 євро, 27 євро – для студентів;
– Швеція – 47 євро в день;
– Естонія – 86 євро в день.

Вимоги для в’їзду в Європу щодо безвізового режиму.

Умови в’їзду в Євросоюз не залежать напряму від наявності візи, тобтто існують основні вимоги, перед якими всі перетинаючі кордон знаходяться на рівних (хоч з візою, хоч без), а саме це:
– наявнясть документу для перетину кордону – біометричного паспорту або старого зразка закордонного паспорту з діючою Шенгенською візою;
– обгрунтування мети і умов перебування в країнах ЄС – навіщо і куди їдете і де там будете проживати;
– достатня кількість грошей для перебування в ЄС і на квиток додому;
– відсутність в чорному списку людей, яким заборонено в’їзд до Євросоюзу;
– в’їжджаючий не повинен становити загрозу для громадського порядку, безпеки, громадського здоров’я та міжнародних відносин тощо.
.

v-pl-po-bezvizu

Як обґрунтувати мету поїздки по безвізовому режиму.

Якщо це просте подорож, то вистачить показати бронь житла або запрошення від друзів в довільній формі (якщо друзі надають житло), зворотній квиток (якщо не на авто). Також потрібно правильно, впевнено та спокійно розповісти про свій маршрут і планах поїздки.
Якщо це бізнес-поїздка або відрядження необхідно надати запрошення на зустріч або ж інший документ, який підтвердив би торговельні або ділові відносини з іноземним партнером по бізнесу.
Для поїздок з метою навчання необхідно мати при собі сертифікат про зарахування або реєстрації в навчальний заклад, студентське посвідчення або сертифікат про відвідування курсів.
Для всіх інших поїздок вистачить мати при собі дані приймають організації, вхідні квитки на заходи та інші відповідні документи, які б підтверджували мету візиту.

Окремо про запрошення в Польщу.

Якщо ваше перебування в Польщі оплачує хтось інший, то також необхідно надати підтвердження, а саме запрошення до Польщі, де буде вказано, хто і для чого чекає вашої присутності і що ваші витрати будуть оплачені стороною, яка вас запрошує.
Запрошення може бути видано:
– польським громадянином, який проживає на території Республіки Польща або громадянином держави-члена ЄС, держави-члена Європейської асоціації вільної торгівлі (ЄАВТ), а також членами його сім’ї, які живуть в Польщі і мають право на проживання або право на постійне проживання на цій території;
– іноземцем, який до моменту видачі запрошення законно і безперервно протягом не менше п’яти років проживав на території Польщі або має дозвіл на поселення або дозвіл на проживання як довгострокового резидента ЄС;
– юридичною особою або громадським об’єднанням без статусу юридичної особи, офіційно чинним на території Польщі (в разі запрошення з метою працевлаштування, воно повинно бути завірено місцевим Управлінням Праці Республіки Польща).